8+1 επιλογές για την εξόφληση χρεών – Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες των ρυθμίσεων

«Εξατομικευμένες» δόσεις και ευρεία γκάμα επιλογών θα έχει πλέον κάθε πολίτης με «ανοιχτούς» λογαριασμούς προς την Εφορία και όχι μόνο: 8+1 διαφορετικά «μοντέλα» τακτοποίησης χρεών που «κουμπώνουν» στο προφίλ του κάθε οφειλέτη ενεργοποιούνται μετά και την κατάθεση στη Βουλή της νέας ρύθμισης για τα περιβόητα «κορονοχρέη». Κάθε μία από αυτές τις ρυθμίσεις αφορά σε ξεχωριστές ευρύτερες κατηγορίες οφειλών.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Το καθένα από το «μοντέλα» που θα έχει στη διάθεσή του σε πλήρη ανάπτυξη τις επόμενες ημέρες κάθε φορολογούμενος, καλύπτει από χρέη που «γεννήθηκαν» μετά την υποβολή της τρέχουσας φορολογικής δήλωσης έως και οφειλές που ανάγονται στο… «μακρινό» 2019!

Ποιες ρυθμίσεις ισχύουν για τρέχουσες οφειλές

Από τις 8+1 συνολικά ρυθμίσεις κάποιες αφορούν σε τρέχουσες υποχρεώσεις. Για τους πολίτες, των οποίων τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλουν αυτή την περίοδο είναι χρεωστικά, υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές:

  1. Εφόσον, ο φόρος καταβληθεί εφάπαξ μέχρι και τις 31 Αυγούστου, τότε υπάρχει έκπτωση 3% επί του ποσού που αναγράφει το εκκαθαριστικό.
  2. Διαφορετικά, υπάρχει η εναλλακτική ο φόρος να αποπληρωθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις, εφόσον όμως αρχίσει να εξοφλείται από αύριο Παρασκευή 30 του μήνα. Εάν όμως ο φορολογούμενος επιλέξει να αρχίσει να καταβάλλει τις υποχρεώσεις του προς την Εφορία από τις 31 Αυγούστου, τότε θα πρέπει να πληρώσει δύο «μαζεμένες» δόσεις αυτές του Ιουλίου και του Αυγούστου και κατόπιν να εξοφλήσει το υπόλοιπο ποσό σε 6 μηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ