Αναπτυξιακός: “Μοιράζουν” 800 εκατ. ευρώ… φρέσκο χρήμα για επενδύσεις – Οι δικαιούχοι και οι εξαιρέσεις

Στην αρχή της πανδημίας και μέχρι πριν από λίγους μήνες τα χρήματα που έφευγαν από τα κρατικά ταμεία ήταν αποκλειστικά για… την επιβίωση. Μόλις πρόσφατα άρχισαν να χορηγούνται τα λεγόμενα «κεφάλαια επανεκκίνησης», δηλαδή κεφάλαια κίνησης ως «δώρο» για τα πρώτα έξοδα σε όσους ανέβασαν ρολά. Τώρα η «πίστα» αλλάζει και το κράτος –παράλληλα με τα κεφάλαια επανεκκίνησης- «μοιράζει» χρήμα για… επενδύσεις.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μέχρι και ατομικές επιχειρήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν μέσα από το νέο Αναπτυξιακό επιδοτήσεις για να υλοποιήσουν το δικό τους επενδυτικό σχέδιο, ακόμη και εάν αυτό είναι η ανέγερση ή ο εκσυγχρονισμός ενός .. μίνι ξενοδοχείου σε κάποια τουριστική περιοχή εφόσον δεν ξεπερνά σε κόστος τα 500.000 ευρώ! Βεβαίως αυτό το όριο αφορά τις ατομικές, ενώ οι μεγαλύτερες εταιρείες εξασφαλίζουν πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Επιδοτήσεις μέχρι και για… υδατοδρόμια

Για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων εξασφαλίζεται επιδότηση, φοροαπαλλαγή ή /και leasing, με ποσοστά που φτάνουν το 55% του προϋπολογισμού του έργου. Η γκάμα των δικαιούχων ευρεία, καθώς «πιάνει» σχέδια στον γεωργικό τομέα και την κτηνοτροφία, τον αθλητισμό (προβλέπεται πχ κατασκευή γηπέδων 5χ5), ,τον τουρισμό (σχέδια για ξενοδοχεία, μαρίνες, υδατοδρόμια), και την ανθρώπινη υγεία (πριμοδοτούνται και κέντρα αποκατάστασης).

Πρόκειται για τα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (7ος κύκλος) και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» (5ος κύκλος), με την προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων να λήγει στις 30 Ιουλίου 2021. Το ποσό που μοιράζουν συνολικά φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ