Μισθωτοί με μπλοκάκι: Ποιοι γλιτώνουν τις έξτρα εισφορές – Πότε ολοκληρώνεται η εκκαθάριση για το 2020

“Μάχη” με τον χρόνο δίνουν οι υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) προκειμένου να ολοκληρώσουν άμεσα την εκκαθάριση εισφορών των μισθωτών, οι οποίοι ασκούσαν παράλληλα ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα το 2020. Υπενθυμίζεται ότι από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των εισφορών όλου του έτους θα προκύψει για κάθε ασφαλισμένο πιστωτικό, μηδενικό ή χρεωστικό υπόλοιπο.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης στα τέλη Μαρτίου και την καταβολή της πρώτης δόσης, από τους ασφαλισμένους που έχουν χρεωστικά ειδοποιητήρια, στο τέλος Απριλίου. Ωστόσο, ο όγκος εργασιών που είχαν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ το τελευταίο διάστημα έβαλε… φρένο στη διαδικασία. Το καλεντάρι του Υπερταμείου ασφάλισης άλλαξε για ακόμη μια φορά και πλέον έχει θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης έως τέλος Μαΐου, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να αρχίσουν να πληρώνουν από τέλος του μήνα την πρώτη δόση.

Ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι κι αυτός ο προγραμματισμός ενδέχεται να αλλάξει, ίσως για μια τελευταία φορά, όπως χαρακτηριστικά λένε στο enikonomia.gr.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ