Αττική: Στο… κόκκινο οι πληρότητες στα παραθαλάσσια προάστια λόγω της Πρωτομαγιάς

Τη φετινή χρονιά, τα παραθαλάσσια προάστια του Νομού Αττικής είχαν την τιμητική τους για το Πάσχα. Παραθαλάσσιες περιοχές όπως Ωρωπός, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέτα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο κατέγραψαν υψηλές πληρότητες για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες) που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι ιδιοκτήτες τους είχαν επιλέξει δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Γράφει ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θέμης Μπάκας

Για πολλούς από τους συμπολίτες μας αποτέλεσαν το μήλον της έριδος για το τριήμερο του Πάσχα (Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα), τη μόνη λύση τη δεδομένη στιγμή για «απόδραση» από την καθημερινότητα. Οι πληρότητες στο σύνολο των παραθαλάσσιων προαστίων του Νομού Αττικής ήδη από τις 17 Απριλίου είχαν αγγίξει το κόκκινο, ενώ όσοι θέλησαν να προβούν σε κράτηση εντός των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας για το άνωθεν τριήμερο, θα έπρεπε να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη διότι οι μόνες διαθεσιμότητες καταγράφονταν μόνο σε πολυτελείς μονοκατοικίες με πισίνα που σε πολλές περιπτώσεις για τρεις διανυκτερεύσεις άγγιζαν τα 1.800€, ενώ δεν έλειπαν και οι κατοικίες που προσφέρονταν έναντι ακόμη και 1.000€ ανά διανυκτέρευση.

Λόγω της πρόωρης σχεδόν 100% πληρότητας στο σύνολο των παραθαλάσσιων προαστίων του Νομού Αττικής, αρκετοί Αθηναίοι αποφάσισαν λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, είτε να παρατείνουν την αναχώρησή τους από Δευτέρα του Πάσχα που ήταν αρχικά την Τετάρτη του Πάσχα, ενώ δεν είναι λίγοι που εγκαίρως, δηλαδή εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα σε συμβατικές τιμές για το τριήμερο Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα, προέβησαν σε κρατήσεις από Δευτέρα του Πάσχα έως και Παρασκευή του Πάσχα. Πραγματικά οι πληρότητες χωρίς πλέον ευέλικτη πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή που γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά με προκαταβολή ή/και προεξόφληση πριν την άφιξη στη κατοικία, έχουν «χτυπήσει» κόκκινο.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ