Τέλος στις μεταχρονολογημένες επιταγές: «Αποσύρονται» από την αγορά – Τι εξετάζεται

Νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας το κράτος θα στοχεύσει στην «απόσυρση» των μεταχρονολογημένων επιταγών από την αγορά έχει στα «σκαριά» το Υπουργείο Ανάπτυξης: Άλλωστε, οι επιταγές είναι πληρωτέες με την εμφάνισή τους και το «κόλπο» της μεταχρονολόγησης είναι μία καθαρά ελληνική πατέντα. Η πανδημία ήρθε να αναδείξει εκ νέου την αναγκαιότητα να «εξαλειφθεί» το συγκεκριμένο «φαινόμενο».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Με «φόντο» την προσπάθεια που γίνεται να βρεθεί μια «φόρμουλα» για το ζήτημα των απλήρωτων επιταγών στις περιπτώσεις όπου έχει μπει «πάγος» ακόμη και για περίοδο 5 μηνών, το υπουργείο Ανάπτυξης αναζητά ταυτόχρονα μια λύση συνολικά για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών και την «απόσυρση» εκείνων που κυκλοφορούν στην αγορά και συνιστούν μια παγκόσμια ελληνική πατέντα.

Ο «γρίφος» με τις «παγωμένες» έως πέντε μήνες επιταγές

Όπως και να έχει η εξόφληση μεταχρονολογημένων επιταγών που έχουν «παγώσει» για διάστημα ως και 150 ημερών εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες! Ακόμη και εάν η αγορά ανοίξει στο σύνολό της θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο να εξοφληθούν τα αξιόγραφα σε αναστολή, για αυτό και το οικονομικό επιτελείο έχει στα «σκαριά» ειδικό πρόγραμμα για την αποπληρωμή τους. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως στο αρμόδιο υπουργείο μελετούν πρόταση που επικεντρώνει στους εκδότες των επιταγών: Η σκέψη έχει να κάνει με την διαμόρφωση ενός προγράμματος χρηματοδότησης των εκδοτών επιταγών, ώστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι επιταγές που έχουν «παγώσει» με νομοθετική ρύθμιση.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ