ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Τέλη κυκλοφορίας: Τι ισχύει με όσους έχουν οφειλές πάνω από 5 έτη – Η απόφαση του ΣτΕ και η ρύθμιση που εξετάζεται

«Ξεχασμένη» σε κάποιο συρτάρι μεταξύ ΣτΕ και Υπουργείου Οικονομικών είναι η απόφαση για παραγραφή -μετά την πάροδο 5 ετών- των χρεών από τέλη κυκλοφορίας: Έτσι, όσοι έχουν οφειλές 6-7 ακόμη και 10 ετών από τέλη κυκλοφορίας, διαπιστώνουν πως πρέπει να τις καταβάλουν κανονικά, καθώς παραγραφή «δεν παίζει» παρά τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπως αποκαλύπτει σήμερα το enikonomia.gr.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η ροή των γεγονότων θα έπρεπε να είναι η εξής: Το ΣτΕ αποφασίζει και η κυβέρνηση λαμβάνει την απόφαση για το εάν θα εφαρμόσει καθολικά τα όσα υποδεικνύει το Ανώτατο Δικαστήριο ή όχι. Εάν αποφασίσει να υιοθετήσει τις επιταγές του ΣτΕ, καταρτίζει νομοθετική ρύθμιση, την καταθέτει στην Βουλή και την ψηφίζει, άρα γίνεται νόμος του Κράτους. Όμως η διαδικασία δεν τελειώνει εκεί καθώς θα πρέπει να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, να διανεμηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και κατόπιν να αρχίσει η εφαρμογή της όποιας απόφασης για τους πολίτες. Εν προκειμένω, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για παραγραφή στην 5ετία των χρεών από τέλη κυκλοφορίας βρίσκεται από τον Δεκέμβριο σε επίπεδο… πολιτικής απόφασης.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ