Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Πότε θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα των αιτήσεων

Για το voucher των 200 ευρώ που θα δοθεί στους μαθητές και φοιτητές ηλικίας έως 24 ετών για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού (laptop/υπολογιστές) μίλησε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή στο MEGA. Συγκεκριμένα σε ερώτηση πότε θα βγει το voucher των 200 ευρώ και πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων απάντησε τα εξής: “Είμαστε ένα από τα υπουργεία τα οποία έχουμε εμπλοκή σε αυτό, υπάρχουν και άλλα, το Ανάπτυξης και της Εργασίας. Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, θα ανέβει η πλατφόρμα για τους παρόχους και εν συνεχεία για τους δικαιούχους. Δηλαδή για εκείνους οι οποίοι θα προμηθεύσουν το voucher και μετά για τους δικαιούχους. Οι δικαιούχοι θα είναι σύμφωνα με τις εισοδηματικές κατηγορίες που έχει ο ΟΠΕΚΑ που είναι ένας Οργανισμός εποπτευόμενος από το υπουργείο Εργασίας. Θα αφορά σε περίπου 525 χιλιάδες άτομα από 4 ετών έως 24 ετών. Θα καλυφθούν με αυτόν τον τρόπο περίπου 325 χιλιάδες οικογένειες“.

“Νομίζω ότι τώρα έχει μπει στις ράγες το θέμα, εφόσον υπεγράφη η απόφαση θα δημοσιευθεί το ΦΕΚ και θα γίνει όσο γίνεται νωρίτερα”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Μακρή.

Σε ερώτηση εάν θα δοθούν τα χρήματα πριν από το Πάσχα στους δικαιούχους είπε “ Εκτιμώ, αλλά μην πάρετε την εκτίμηση μου ως γνώση…. εκτιμώ ότι ναι θα γίνει πριν από το Πάσχα. Οι διαδικασίες εν συνεχεία θα είναι ταχύτερες αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι η εκτίμηση που έχουμε στο υπουργείο, χωρίς να έχουμε την ευθύνη της υλοποίησης”. Σε ερώτηση εάν το voucher αυτό είναι για κάθε παιδί ή για κάθε οικογένεια είπε ότι “είναι για κάθε παιδί, γι’ αυτό είναι διαφορετικός ο αριθμός των οικογενειών και διαφορετικός ο αριθμός των ατόμων που θα ωφεληθούν “.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ