ΟΑΕΔ: Πέντε ανοιχτά προγράμματα για 34.900 προσλήψεις – Πρεμιέρα αιτήσεων για 5.000 θέσεις στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Ακόμη ένα πρόγραμμα ενεργοποιεί ο ΟΑΕΔ προκειμένου να βάλει ανάχωμα στην ανεργία, η οποία βαίνει αυξανόμενη λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Η νέα δράση του Οργανισμού αφορά σε 5.000 ανέργους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).

Η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

Επιχειρήσεις με προσωπικό έως / Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

  • 3 άτομα: 2
  • 4-9 άτομα: 3
  • 10-19 άτομα: 4
  • 20-30 άτομα: 6
  • 31-50 άτομα: 10
  • άνω των 50 ατόμων: 25% του απασχολούμενου προσωπικού

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από σήμερα μέχρι τις 16 Μαρτίου.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ