Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ανατροπές στον 7ο κύκλο – Τι ισχύει για τους επαγγελματίες

Ανατροπές έρχονται στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που θα έχει χαρακτήρα περισσότερο στοχευμένο σε σχέση με τους προηγούμενους: Ο 6ος κύκλος πάντως είναι σε εξέλιξη με την προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων να εκπνέει μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες. Αρχές Μαρτίου πάντως αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις των ενισχύσεων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Μαγειρεύουν» την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα εστιάζει σε συγκεκριμένους κλάδους από εκείνους που θεωρούνται πληττόμενοι: Και σε αυτό τον κύκλο, φαίνεται πως θα δοθεί έμφαση στην παροχή χρηματοδότησης στην εστίαση αλλά και στα πεδία της οικονομίας που παρέμειναν με κατεβασμένα ρολά και τον Φεβρουάριο.

Τι αλλάζει στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

Και στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας, πάντως, τα ποσά που θα χορηγηθούν θα «συμψηφιστούν» με εκείνα που έλαβαν μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6. Όμως στον επόμενο 7ο κύκλο ενισχύσεων αναμένεται ξανά να υιοθετηθούν αυξημένα κατώτατα ποσά για την εστίαση και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή το Φεβρουάριο. Ακόμη και σε αυτόν τον κύκλο, το 50% του ποσού δεν θα επιστραφεί, ενώ η καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ