Lockdown στην Αττική: Τι θα ισχύσει για τηλεργασία, αναστολές συμβάσεων και επιδόματα – Μπαράζ ελέγχων

Το νέο αυστηρό lockdown στην Αττική αλλάζει και το μείγμα των μέτρων που θα ισχύσουν από την Πέμπτη. Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας τα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν το νέο πλαίσιο που θα διέπει την αγορά εργασίας τουλάχιστον έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στο τραπέζι βρίσκεται η διεύρυνση του ποσοστού της τηλεργασίας στο Δημόσιο από 50% που είναι σήμερα στο 70%. Στον ιδιωτικό τομέα το ποσοστό μάλλον θα παραμείνει στο ίδιο ποσοστό που ισχύει και σήμερα, δηλαδή στο 50%. Στη φαρέτρα του υπουργείου Εργασίας υπάρχει επίσης η παράταση των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που λήγουν, αλλά και του μέτρου των αναστολών σύμβασης για όσους εργάζονται σε καταστήματα που μένουν κλειστά με κρατική εντολή.

Με στόχο να τηρηθούν στο ακέραιο οι νέοι κανόνες που θα ισχύουν μέχρι τις τέλος του μήνα ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Εργασίας βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Υψηλόβαθμο στέλεχος της οδού Σταδίου επισημαίνει στο enikonomia .grότι αναμένεται μπαράζ ελέγχων σε όλη την αγορά προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται ή όχι τα περιοριστικά μέτρα. Κι αυτό, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν εργοδότες που είτε δεν θα τηρήσουν το 50% της τηλεργασίας στο προσωπικό τους, είτε θα υποχρεώνουν το προσωπικό τους να εργάζεται κατά τη διάρκεια της αναστολής της σύμβασης τους.

Παράλληλα από την βεντάλια των δράσεων του ΣΕΠΕ δεν θα λείπουν και οι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ