Επίδομα 400 ευρώ: “Δεν αρκεί” λένε οι επιστήμονες – Ποιοι θα το λάβουν και ποιοι μένουν εκτός

Σε περίπου 100.000 αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες θα μοιραστεί το επίδομα των 400 ευρώ, για το οποίο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων άρχισε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Οι «τυχεροί» απασχολούνται σε οκτώ τομείς της οικονομίας και έχουν πληγεί σημαντικά λόγω της πανδημίας Covid-19.

Πρόκειται για αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών, ανθρώπους που ανήκουν στα γενικά και ειδικά ιατρικά επαγγέλματα, οδοντιάτρους, κτηνιάτρους, λογιστές και φορολογικούς συμβούλους, καθώς επίσης και όσους παρέχουν επιχειρηματικές συμβουλές και συμβουλές διαχείρισης. Το σχετικό κονδύλι που θα διανεμηθεί στους επιστήμονες αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και προκειμένου να μην χρειαστεί να αυξηθεί η δαπάνη τα συναρμόδια υπουργεία έχουν διαμορφώσει ένα πλαίσιο που καθορίζει τους δικαιούχους.

Προς αυτή την κατεύθυνση οι μη μισθωτοί-επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως 31 Δεκεμβρίου 2016 για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση θα πρέπει αφενός να εμφανίζουν μείωση του κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον 20% την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 και αφετέρου το οικογενειακό τους εισόδημα για το 2020 να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, κάτι που θα επαληθευθεί από τη φορολογική δήλωση του έτους, όταν υποβληθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ