Εκκρεμείς συντάξεις: Ο ρόλος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη και τα “εργαλεία” στη φαρέτρα του ΕΦΚΑ

Σε ράγες υλοποίησης μπαίνει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των εκκρεμών συντάξεων. Η πολιτική ηγεσία της οδού Σταδίου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στη σύσταση «task force» που θα επισπεύδει την απονομή των αποφάσεων και στην τοποθέτηση επικεφαλής, ο οποίος σε ρόλο «ενορχηστρωτή» θα προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα.

Το «αγκάθι» των εκκρεμών συντάξεων ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες τους ασφαλισμένους, αλλά και τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εργασίας. Σήμερα, ο αριθμός των εκκρεμοτήτων προσεγγίζει τις 300.000 και ο αριθμός αυτός αυξάνεται μέρα με τη μέρα, προκαλώντας ασφυξία στον ήδη αποψιλωμένο από προσωπικό Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτή την στιγμή οι εκκρεμότητες ξεπερνούν τις 170.000 στην κύρια σύνταξη, τις 122.000 στην επικουρική, ενώ στις 60.000 έχουν φτάσει οι αιτήσεις για εφάπαξ.

Χθες, με απόφαση του υπουργού Εργασίας συγκροτήθηκε η Ομάδα Έργου, η οποία θα προετοιμάζει και θα προτείνει στην Κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα που θα λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» των εκκρεμών αιτήσεων, ενώ παράλληλα θα παρακολουθούν την εφαρμογή τους. Μάλιστα, η “task force” θα έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται, εφόσον απαιτείται, με υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, κάτι που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στους κόλπους των σωματείων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίοι θεωρούν ότι οι ιδιώτες μπαίνουν πλαγίως στην ιδιωτική ασφάλιση.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ