Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Στα 4.000 ευρώ η ενίσχυση για κλειστές επιχειρήσεις – Τα ποσά και οι “κομμένοι”

«Τσεκούρι» έπεσε σε όσους αιτήθηκαν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως είχε προειδοποιήσει το enikonomia.gr: Πάνω από 370.000 επαγγελματίες «κόπηκαν» επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Λίγες ημέρες προθεσμία έχουν εκείνοι που κρίθηκαν δικαιούχοι για να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. «Ανέβηκε» στα 4.000 ευρώ το ελάχιστο ποσό που θα καταβληθεί στις κλειστές επιχειρήσεις.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ένας στους δύο επαγγελματίες που υπέβαλαν αίτηση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 έμειναν τελικά εκτός ενισχύσεων, δίνοντας έτσι όμως τον «χώρο» σε όσους απέμειναν -και δη στις κλειστές επιχειρήσεις-να εισπράξουν υψηλότερα ελάχιστα ποσά από αυτά που αρχικά είχαν προγραμματιστεί. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι θα λάβουν από 1.000 ευρώ ο καθένας ως κρατική ενίσχυση. Τα διπλάσια ή τετραπλάσια, δηλαδή ελάχιστα ποσά 2.000 και 4.000 ευρώ, θα λάβουν όσοι έχουν Κωδικό Δραστηριότητας κλάδων που παραμένουν κλειστοί, δηλαδή εστίαση, γυμναστήρια, πολιτισμός και αθλητισμός.

Με βάση τον αλγόριθμο, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες κλπ που απασχολούν αρκετούς εργαζομένους, θα λάβουν έως και το ανώτατο ποσό των 100.000 ευρώ, ποσό που «κουρεύτηκε» σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο Επιστρεπτέας όταν και η ανώτατη ενίσχυση έφτανε ακόμη και τα 500.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ