Μειωμένα ενοίκια: Γιατί “κόπηκαν” από τις αποζημιώσεις χιλιάδες ιδιοκτήτες – Τι πρέπει να κάνουν

Στον τραπεζικό λογαριασμό τους άρχισαν να βλέπουν την αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια που εισέπραξαν τον Νοέμβριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Μερικοί χιλιάδες από αυτούς όμως… μάταια περιμένουν, είτε γιατί οι ενοικιαστές τους δεν τους τα είπαν και… πολύ σωστά, είτε επειδή έκαναν λάθη στην υποβολή της δήλωσης που πρέπει τώρα να διορθώσουν με συγκεκριμένες κινήσεις.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Στους «κομμένους» της αποζημίωσης που άρχισε να αποδίδεται σε εκμισθωτές ακινήτων για τη ζημιά που υπέστησαν από τα «κουρεμένα» ενοίκια, χιλιάδες ιδιοκτήτες που έπεσαν θύματα των ενοικιαστών τους ή των δικών τους λαθών: Αποτέλεσμα να μην εισπράξουν τα χρήματα που περίμεναν.

Ποιοι «κόπηκαν» και τι πρέπει να κάνουν

Ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες των «κομμένων» και τι πρέπει να κάνουν;

  • Όσοι έχουν ενοικιαστές που ψευδώς τους δήλωσαν ότι είναι δήθεν δικαιούχοι μείωσης ενοικίου. Δηλαδή περιπτώσεις που ο ενοικιαστής δεν υπάγεται στους λεγόμενους πληττόμενους ΚΑΔ οπότε δεν δικαιούται κούρεμα ενοικίου, αλλά ωστόσο προχώρησε συχνά αυτοβούλως, σε μείωση ενοικίου χωρίς πολλές φορές ο εκμισθωτής να ξέρει εάν υπάγεται στους πληττόμενους ΚΑΔ.
  • Όσοι κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επεξεργασίας διαπιστώνεται ότι έχουν λάθη στις δηλώσεις τους. Αυτοί θα λάβουν σχετικά emails, για να προβούν σε διόρθωσή τους. Πρόκειται για λάθη που αφορούν σε ανακριβή χρήση ακινήτου, διαφορές στο ύψος του μισθώματος ή μη καταχώριση του ακινήτου στο E9.
  • Επίσης όσοι δεν έχουν δηλώσει στη σελίδα τους στο TAXISNET το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους. Αυτοί πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν άμεσα, μπαίνοντας με τους κωδικούς τους στην κεντρική σελίδα του TAXISΝΕΤ και πατώντας “Ο λογαριασμός μου ” και εν συνεχεία “Δήλωση λογαριασμού – ΙΒΑΝ”.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ