Click away και συναλλαγές με POS: Τα νέα δεδομένα – Γράφει η Γιούλη Γκρέκα

Εν μέσω της πανδημίας και των νέων συνθηκών που βιώνουμε ο εμπορικός κόσμος και οι καταναλωτές καλούνται να εξοικειωθούν με νέο τρόπο συναλλαγών και εξυπηρέτησης. Δεδομένου ότι η προστασία όλων προέχει οφείλουμε να αναδείξουμε κάποια χρηστικά και καίρια σημεία που δυσκολεύουν τις συναλλαγές όσο και αν υπάρχει από όλους η καλή πρόθεση για την ολοκλήρωση της νέας αυτής διαδικασίας.

Γράφει η οικονομολόγος – φοροτεχνικός Γιούλη Γκρέκα

Με το από 27/04/2017 ΦΕΚ β΄1445 δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την υποχρέωση αποδοχής με κάρτα σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν.4446/2016 (POS). Έμποροι και καταναλωτές συμμορφώθηκαν στον νέο τρόπο πληρωμής και είναι γεγονός ότι έγινε αποδεκτό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο με τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη λειτουργία του λιανικού εμπορίου που τέθηκαν σε εφαρμογή από 13/12/2020 όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ Δ1α/ΓΠοικ 80189/2020 για τη διασπορά του covid 19 οι συναλλαγές περνούν σε άλλο επίπεδο καθώς η παραπάνω ΚΥΑ προβλέπει πως η πληρωμή θα πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η απόφαση αυτή δημιουργεί μια δύσκολη εξίσωση στην αγορά καθώς ο εμπορικός κόσμος δεν είναι έτοιμος με τις κατάλληλες υποδομές και τα μέσα που απαιτούνται. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το 17% των καταστημάτων λιανικού εμπορίου διαθέτουν e – shop.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ