Αγωνία στις επιχειρήσεις για το Δώρο Χριστουγέννων – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η αγορά «στενάζει» και αγωνιά. Η πανδημία του κορονοϊού και το παρατεταμένο lockdown, παρά τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί κατά διαστήματα και λειτουργούν ως «τονωτικές ενέσεις», έχουν αφήσει «βαρύ» το αποτύπωμά τους στις επιχειρήσεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πολλές είναι εκείνες – κυρίως μικρομεσαίες- που υψώνουν κραυγή αγωνίας για τη ζημία που έχουν υποστεί και την επόμενη ημέρα που προμηνύεται δύσκολη, ενώ δηλώνουν αδυναμία καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι περιμένουν το Δώρο Χριστουγέννων για να πάρουν οικονομική ανάσα και να μπορέσουν να καλύψουν βασικές ανάγκες ή να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις (φορολογικές, ασφαλιστικές κ.α.) καθώς οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί έχουν επιβαρυνθεί, αφού πολλοί εξ αυτών είτε εργάζονται λιγότερες ώρες ή έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας και έχουν ως έσοδο τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού από το κράτος.

Στον αντίποδα πολλές επιχειρήσεις που είναι αντιμέτωπες με οικονομικές δυσχέρειες είτε επειδή έχουν κλείσει με κρατική εντολή ή επειδή έχουν πληγεί σημαντικά από το lockdown που επιβλήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, υποστηρίζουν ότι για εκείνες η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί επιβάρυνση και ζητούν να ληφθεί αυτό υπόψη από την Πολιτεία και να τους διευκολύνει.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ