Αδήλωτα τετραγωνικά: Έρχεται ο λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των δημοτικών φόρων, δημοτικών τελών και ΤΑΠ άρχισαν να στέλνουν οι δήμοι στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δήλωσαν στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ τα “ξεχασμένα τετραγωνικά” των οικημάτων τους. Σημειώνεται ότι τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν υπολογιστεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2020. Η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” παραθέτει το εξής σχετικό παράδειγμα: ιδιοκτήτης ακινήτου στη Σαρωνίδα έλαβε από τον δήμο ειδοποιητήριο για να πληρώσει έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 το ποσό των 83,25 ευρώ που προέκυψε από τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας του. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στα επιπλέον τετραγωνικά του ακινήτου του και έχει υπολογιστεί αναδρομικά από τις αρχές του έτους.

Επίσης επισημαίνεται πως όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δηλώσει την πραγματική επιφάνεια των οικημάτων τους και δεν έχουν λάβει ακόμα τα σχετικά ραβασάκια από τον δήμο τους, θα δουν τις νέες χρεώσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ιδιοκτήτες θα δουν φουσκωμένους τους λογαριασμούς ρεύματος καθώς τα τέλη θα υπολογίζονται και θα επιβάλλονται πλέον σε ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας. Από τις έξτρα χρεώσεις θα εξαιρεθούν όσοι δήλωσαν ακίνητα στα οποία κατά το παρελθόν είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Για τους ιδιοκτήτες αυτούς προβλέπεται:

-Απαλλαγή από τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη , τόσο πριν από την 1η Ιανουαρίου 2020 όσο και από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μέχρι την ημερομηνία επανηλεκτροδότησης.

-Υποχρέωση πληρωμής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας ( ΤΑΠ) αναδρομικά και για όλο το διάστημα διακοπής της ηλεκτροδότησης .Επιπλέον όσοι δήλωσαν ακίνητα τα οποία δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί εξακολουθούν να απαλλάσσονται από δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη όχι όμως και από το ΤΑΠ , το οποίο οφείλουν να καταβάλουν για όλες τις χρονικές περιόδους από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ