Σταϊκούρας: Την άλλη εβδομάδα η τροπολογία για τις επιταγές – ΒΙΝΤΕΟ

“Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής νέα τροπολογία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επιταγών“, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ANT1.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας “θα νομοθετήσουμε άμεσα, τις επόμενες ημέρες, όπως κάναμε και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έγκαιρα και αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα των επιταγών, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κυβερνητική εντολή. Σας προϊδεάζω, ότι θα υπάρχει μια τροπολογία η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα και η οποία θα περικλείει, αυτά που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και εμένα”. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και σε παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στις μάσκες, αναφέροντας το παράδειγμα της Ισπανίας που τον μείωσε από το 21 στο 4%.

Σε ερώτηση για το εάν θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας του 2021 απάντησε ότι αυτά θα καταβληθούν κανονικά εκτός απρόοπτου. “Από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων θα αποσταλούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα δούμε όμως πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά εάν χρειαστεί να βοηθήσουμε την κοινωνία. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι για παράταση, αφού ακόμα δεν έχουν αποσταλεί τα τέλη κυκλοφορίας στους ιδιοκτήτες των ΙΧ” και συνέχισε λέγοντας ότι ” θα πρέπει όλα να είναι στην ώρα τους”.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ