Επίδομα 534 ευρώ: Καταβάλλεται την Τετάρτη – Ποιους αφορά – ΒΙΝΤΕΟ

Για το επίδομα των 534 ευρώ, το πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας και τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο OPEN, είπε σχετικά με τα 534 ευρώ ότι “αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν 38.611 μισθωτοί που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τον Αύγουστο, καθώς και 98.100 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Αύγουστο. Συνολικά δηλ. “. Οι μισθωτοί που ήταν σε αναστολή τον Αύγουστο θα λάβουν 534 ευρώ, εφόσον η αναστολή της σύμβασής τους διήρκεσε ολόκληρο τον μήνα, δηλαδή 30 ημέρες. Διαφορετικά θα λάβουν αναλογία της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής. Οι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί στο “Συν – Εργασία” θα λάβουν το 60% του καθαρού μισθού τους για τον χρόνο εργασίας που χάθηκε, λόγω της μείωσης του ωραρίου.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε ως “μια πρωτοβουλία που δεν έχει προηγούμενο” το πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας που αρχίζει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση το πρόγραμμα αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις οριζόντια, και αυτές που έχουν πληγεί και όσες δεν έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

“Καλύπτουμε πλήρως το μη μισθολογικό κόστος, τις ασφαλιστικές εισφορές για 6 μήνες. Οι προυποθέσεις που βάζουμε είναι οι ελάχιστες. Να είναι συνεπείς, να μην χρωστάνε φόρους και εισφορές κι αν χρωστάνε να τις έχουν ρυθμίσεις και να διατηρούν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων” είπε ο ίδιος.

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Βρούτσης είπε πως “το πρόβλημα έχει αρχίσει να λύνεται και βρισκόμαστε μπροστά στην αρχή του τέλους”. Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφιακής έκδοσης της σύνταξης “Άτλας”, ενώ είπε ότι “Την 1η Ιανουαρίου του 2022 όλες οι νέες συντάξεις θα βγαίνουν ψηφιακά για όλους”.

Δείτε το βίντεο του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ