Instashop: Ποια είναι η ελληνική start up που εξαγοράστηκε με 360 εκατ. δολάρια

Η ελληνική startup InstaShop εξαγοράστηκε από τον γερμανικό όμιλο Delivery Hero προς 360 εκατ. δολάρια. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου, είναι το επόμενο βήμα για να διατηρήσουν την πρωτοπορία στο ηλεκτρονικό εμπόριο της επόμενης γενιάς. Το InstaShop δημιουργήθηκε το 2015 με έδρα το Ντουμπάι. Η εταιρεία με την εξαγορά από το Delivery Hero αναμένεται να αναπτυχθεί και σε νέες αγορές. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατά, Μπαχρέιν, Αίγυπτο και Λίβανο, ενώ συνεργάζεται με 1.500 πωλητές. Η εφαρμογή επιτρέπει στον πελάτη να παραγγείλει από καταστήματα και σούπερ μάρκετ, δίνοντας τη δυνατότητα να παραλάβει μέσα σε 45 λεπτά ή να προγραμματίσει την επιθυμητή ώρα παράδοσης.

Με ανάρτησή του στα Social media, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την εταιρεία για την εξαγορά – ρεκόρ. “Συγχαρητήρια στην InstaShop, για τη μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής start-up επιχείρησης που έχει γίνει ως τώρα. Με δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης που έχουν έδρα την Ελλάδα και αρχική ελληνική επένδυση, καταδεικνύει πως το οικοσύστημα των start-up που έχουμε ανθεί και ενδυναμώνεται συνεχώς» έγραψε.

Το InstaShop συνδέει τους πωλητές με τους πελάτες, ενώ τα καταστήματα αναλαμβάνουν τα λογιστικά. Ο CEO και συνιδρυτής Γιάννης Τσιώρης δήλωσε ότι “Η συνεργασία με την Delivery Hero, είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς ώστε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της επιχείρησης και να βάλουμε σε χρήση την εξειδίκευση της ομάδας μας. Πραγματικά απόλαυσα τη συνεργασία με την Delivery Hero ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία και είμαι ενθουσιασμένος για τη συνέχεια που θα έχει την επέκταση της InstaShop και σε άλλες περιοχές αλλά και την βελτίωση των υπηρεσιών μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ