Παπαθανάσης: Τα σούπερ μάρκετ να προσφέρουν μάσκες στους πελάτες που δεν έχουν

Έκκληση στα σούπερ μάρκετ αν ένας πελάτης δεν έχει μάσκα να του προσφέρουν απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι η μάσκα θωρακίζει από τον κορονοϊό. “Σε περίπτωση που ένας πελάτης δεν έχει μια μάσκα να του δίνουν μια μάσκα, έτσι ώστε πρόβλημα. Τα σούπερ μάρκετ το έκαναν και πριν θα το κάνουν και τώρα” τόνισε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ είπε ότι “κανείς δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτή την κρίση”. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης είναι 150 ευρώ.

Ωστόσο, σημείωσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς και θα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα τα αποτελέσματα τους.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από ότι πριν από δυο μήνες απέναντι στον κορονοϊό και υπογράμμισε ότι όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να τηρούν τα μέτρα. “Δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα” επισήμανε.

Επίσης υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει, πλέον, περιορισμός για τα τεμάχια αγοράς αντισηπτικών, ενώ για τις μάσκες είπε ότι στην αρχή της υγειονομικής κρίσης δεν υπήρχε γραμμή παραγωγής στη χώρα μας αλλά τώρα το 50% της παραγωγής είναι ελληνικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ