Αλέξης Πατέλης: Ο Πρωθυπουργός προφανώς και έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου

Ο προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσωπική του ζωή και στον σύζυγό του. Ως μεγαλύτερα όπλα στη νέα πραγματικότητα ο κ. Πατέλης ξεχωρίζει τον ρεαλισμό και το σχολείο των αγορών . “Πάνω που νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τι συμβαίνει, κάτι καινούργιο πετάγεται από το πουθενά, και σου αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα”, ανέφερε ο προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο του Πρωθυπουργού.

Στο ερώτημα ποια είναι η στρατηγική για τα 32 δισ. που αναμένεται να έρθουν από την ΕΕ ο κ. Πατέλης απάντησε: “Δεν έχει έρθει τίποτα ακόμα ας μην προτρέχουμε, έχουμε μία διαπραγμάτευση ακόμα μπροστά μας. Ως κυβέρνηση έχουμε μία τεράστια ευθύνη να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους αυτούς με πειθαρχία, σύνεση και προσοχή. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι πρέπει να εργαστούμε πάνω σε ένα πλάνο που θα βασίζεται σε οικονομικές αρχές και προτεραιότητες. Βέβαια δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Η κυβέρνηση εξελέγη πάνω σε ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Θα το προσαρμόσουμε στα νέα δεδομένα μετά τον κορονοϊό και θα το συζητήσουμε και με τους εταίρους μας. Εν τω μεταξύ όμως η νομοθετική πρωτοβουλία συνεχίζεται, με 19 νομοσχέδια ήδη να έχουν μπει σε μία σειρά εισόδου στην Ολομέλεια”.

Ο κ. Πατέλης στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή και υπογράμμισε τη σημασία του σεβασμού στην διαφορετικότητα και στην αποδοχή των άλλων.

“Στη ζωή είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ποιος είσαι και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου πρώτα εσύ ο ίδιος. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Καμιά φορά είναι κουραστικό που ως ομοφυλόφιλος πρέπει ουσιαστικά να κάνεις ‘coming out’ σε όποιον συνεργάζεσαι επαγγελματικά σε τακτική βάση, αλλά το έχω συνηθίσει και ξέρω πως να το κάνω. Ο κόσμος με τον οποίο συνεργάζομαι στην κυβέρνηση ξέρει πως είμαι γκέι και δεν τους νοιάζει. Ο Πρωθυπουργός προφανώς και έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου, όπως έχω γνωρίσει και εγώ τη σύζυγό του”, είπε μεταξύ των άλλων ο Αλέξης Πατέλης και πρόσθεσε:

“Ήμουν τυχερός να μην αντιμετωπίσω σοβαρά προβλήματα ως γκέι. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο ότι είχα την τύχη να ζήσω στο εξωτερικό, όπου είχα και την ευκαιρία να κατασταλάξω και να καταλάβω τον εαυτό μου, όπως επίσης και η οικογένειά μου, που με αγκάλιασε αμέσως. Άλλοι δυστυχώς δεν είναι και τόσο τυχεροί. Υπάρχουν ακόμα μεγάλες προκαταλήψεις στην Ελλάδα και ομοφυλόφιλοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα”.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Η Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ