Γεωργιάδης για το άνοιγμα των καταστημάτων: Είδα κλίμα χαράς και ενθουσιασμού – ΒΙΝΤΕΟ

Το πώς υποδέχθηκαν οι Αθηναίοι το άνοιγμα των καταστημάτων στην οδό Ερμού, αλλά και τη γενική εικόνα μετά την άρση του lockdown στο λιανεμπόριο σχολίασε σε συνέντευξή του στο Mega ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για μία «εικόνα χαράς και ενθουσιασμού».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την επαναλειτουργία της αγοράς. «Από την πρώτη βόλτα που κάναμε με τον κ. Παπαθανάση, η Ερμού ήταν γεμάτη, πολλοί φορούσαν μάσκα. Σε κάποια καταστήματα είχαμε ουρές και δεν σου επέτρεπαν να μπεις, είδαμε μια εικόνα χαράς, ενθουσιασμού και τάξης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η πρώτη εβδομάδα, κυρίως οι πρώτες ημέρες, από πλευράς τζίρου ήταν καλές για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν. Ήταν μια καλή εβδομάδα εν συγκρίσει με πέρυσι. Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη ιδιαίτερα. Στο λιανικό εμπόριο μπαίνουμε δυνατά. Κλειστά παραμένουν μόνο τα Mall, που θα ανοίξουν τελευταία».

«Όσον αφορά το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ 2, έχουν γίνει ήδη πολλές αιτήσεις, 200 εκατ, δάνεια έχουν εγκριθεί. Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να δίνουν χρήματα στην αγορά. Ετοιμάζουμε δεύτερο πρόγραμμα, εγγυοδοτικό όπου το 80% θα είναι εγγυημένο από το κράτος», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην τουριστική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε το εξής: «Σκοπός μας είναι να είμαστε έτοιμοι την 1η Ιούλη. Σύντομα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το πλάνο μας για τον τουρισμό».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ