Κορονοϊός: Πάνω από 11.000 οι αιτήσεις εργοδοτών στην πλατφόρμα – ΒΙΝΤΕΟ

Ενεργοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι εργοδότες που, είτε έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους είτε πλήττονται, δηλώνουν τα στοιχεία των εργαζομένων τους, ώστε να τους καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας στην ΕΡΓΑΝΗ υποβλήθηκαν περισσότερες από 400 φόρμες από εργοδότες, ενώ ανά λεπτό λειτουργίας προστίθεντο 100 νέες αιτήσεις, με αποτέλεσμα πλέον να ανέρχονται στις 11.000.

Οι εργοδότες θα εισέλθουν στο Π.Σ. Εργάνη και μέσω της καρτέλας «Ειδικά έντυπα» θα διαλέξουν την επιλογή «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών» και στη συνέχεια θα συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία.

Πέρα από τους εργαζόμενους στους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στην υπεύθυνη δήλωση και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί, από 1η Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τους ίδιους, είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.

Στην πλατφόρμα, θα μπορούν να ενταχθούν οι εργοδότες – οι επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους από την 1η Απριλίου.

Για να μπείτε στην ΕΡΓΑΝΗ, πατήστε ΕΔΩ

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ