Παγωμένες οι επενδύσεις στην Ακρόπολη

Στον πάγο παραμένουν εδώ και έναν χρόνο οι επενδύσεις στην περιοχή της Ακρόπολης, μολονότι παρήλθε ο χρόνος ισχύος της “απαγόρευσης” με βάση την υπουργική απόφαση που είχε εκδώσει η προηγούμενη κυβέρνηση, όσον αφορά την αδειοδότηση ανέγερσης κτιρίων.

Τον Μάρτιο του 2019 οι διαμαρτυρίες κάποιων «ευαισθητοποιημένων» κατοίκων της περιοχής νότια της Ακρόπολης οδήγησαν την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (υπουργός τότε ήταν ο Γ. Σταθάκης) να εκδώσει (στις 12 Μαρτίου 2019) μια υπουργική απόφαση με την οποία επέβαλε την αναστολή για έναν χρόνο της έκδοσης αδειών δόμησης για νέα κτίρια ύψους μεγαλύτερου των 17,5 μ. και ταυτόχρονα της κατασκευής κτιρίων με άδειες που είχαν ήδη εκδοθεί και αφορούσαν κτίρια με μεγαλύτερο προβλεπόμενο ύψος.

Στην υπουργική απόφαση συμπεριελήφθη μια αρκετά ευρεία περιοχή, δημιουργώντας πολύ σοβαρά προβλήματα σε ήδη προγραμματισμένα έργα που κάποια από αυτά αφορούσαν αντιπαροχές που είχαν συμβασιοποιηθεί βάσει της ισχύουσας νόμιμης δόμησης, ενώ κάποια άλλα αφορούσαν σημαντικές επενδύσεις Ελλήνων και κυρίως ξένων επενδυτών, οι οποίοι, λαμβάνοντας υπόψη το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς, προχώρησαν στην αγορά ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης για την κατασκευή -κυρίως ξενοδοχειακών μονάδων.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ