O Όμιλος Κοπελούζου επενδύει στη Senfluga

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η εξαγορά ποσοστού 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Senfluga Energy Infrastructure Holdings S.A. (SENFLUGA) από την εταιρεία DAMCO ENERGY S.A. (“DAMCO”)του Ομίλου Κοπελούζου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής έγινε μετά τη λήψη όλων των σχετικών εγκρίσεων.

Τον Δεκέμβριο 2018, η SENFLUGA εξαγόρασε μετά από διεθνή διαγωνισμό ποσοστό 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδας (ΔΕΣΦΑ). Η επένδυση εκ μέρους της DAMCO είναι το αποτέλεσμα ενός μακρύ και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο μερών και έχει δομηθεί σύμφωνα με τους ίδιους όρους και συνθήκες με την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από την SENFLUGA και σε συμμόρφωση με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο.

Οι μέτοχοι της SENFLUGA είναι τρεις πολύ σημαντικοί Ευρωπαίοι Διαχειριστές Συστημάτων Φυσικού Αερίου και συγκεκριμένα η ιταλική εταιρεία Snam, η ισπανική Enagas και η βελγική Fluxys, οι οποίοι είναι επίσης μέτοχοι της εταιρείας Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑP).

Μετά τη σημερινή συναλλαγή, η μετοχική δομή της SENFLUGA έχει ως εξής: Snam με ποσοστό 54%, Enagás και Fluxys με ποσοστό 18% η καθεμία και DAMCO με ποσοστό 10%.

Ο Όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα με ιδιαίτερη δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας, στον οποίο δραστηριοποιείται από το 1975.

“Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος Κοπελούζου αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία και στον αναβαθμισμένο ενεργειακό ρόλο της χώρας, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες και οι ελληνικοί Όμιλοι επενδύουν στην Ελλάδα”, αναφέρει κοινή ανακοίνωση του Ομίλου Κοπελούζου και της Senfluga.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ