Δόμνα Μιχαηλίδου: Και στους ανασφάλιστους το επίδομα γέννας – BINTEO

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για το επίδομα γέννας, όπως ανέφερε η αρμόδια υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1.

Το επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται είναι «καθαρά δημογραφικό και όχι προνοιακού χαρακτήρα επίδομα», τόνισε η υφυπουργός και επιβεβαίωσε πως θα δίνεται σε δύο δόσεις, το πρώτο κατά τον τοκετό και το δεύτερο έξι μήνες μετά. Ξεκαθάρισε, επίσης ότι το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες.

Ερωτηθείσα αν θα χορηγείται κατόπιν αίτησης ή αυτόματα, ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει το πρώτο επίδομα που θα δίνεται ψηφιακά. Σημείωσε, ωστόσο ότι, θα διατηρηθεί και ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής αιτήσεων.

Σε ό,τι αφορά στο κοινωνικό μέρισμα, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της, σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι καταφέρνει η κυβέρνηση να δώσει το επίδομα, δεδομένου ότι τον Μάιο το έδωσαν με τη μορφή της 13ης σύνταξης».

Αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες της επιδοματικής πολιτικής, λέγοντας ότι είναι το δημογραφικό και τα άτομα με αναπηρία, ενώ ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα γίνει ενημέρωση από το υπουργείο για τις πολιτικές του επόμενου διαστήματος, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ