Μηταράκης: Καμία ανοχή στις επιχειρήσεις – στρατηγικούς κακοπληρωτές του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ

Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ως φορείς χρηματοδότησης των επιχειρήσεών τους, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,Νότης Μηταράκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ, Λεωνίδα Στολτίδη με θέμα: «Άμεση εξόφληση όλων των εργαζομένων της ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ».

O υφυπουργός Εργασίας κατέδειξε τη συγκεκριμένη περίπτωση ως ένα από τα πιο ακραία παραδείγματα στρατηγικών κακοπληρωτών του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ. Τόνισε πως η πολιτεία έχει θέσει σαν πρώτη προτεραιότητα για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και για κάποιες άλλες επιχειρήσεις την προσφυγή σε όλα τα μέσα ποινικής και αστικής δικαιοσύνης προς όφελος του ελληνικού λαού και του δημοσίου συμφέροντος. Όπως τόνισε, δεν πρόκειται η κυβέρνηση να ανεχτεί περαιτέρω τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες χρησιμοποιούν τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ως φορείς χρηματοδότησης των επιχειρήσεών τους.

Ο υπουργός απάντησε σε άλλες δύο επίκαιρες ερωτήσεις στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου επί εργασιακών ζητημάτων. Στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Νικολάου Καραθανασόπουλου με θέμα: «Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Καζίνο Ρίου» καθώς και της επίκαιρης ερώτησης από τον Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Χρήστου Κατσώτη, με θέμα: «Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική», ο κ. Μηταράκης ανέδειξε τις προσπάθειες που έχουν γίνει ήδη από το υπουργείο Εργασίας μέσω συμφιλιωτικών διαδικασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και των εργαζομένων καθώς και τα μέτρα ανακούφισης εγκλωβισμένων απασχολούμενων τα οποία προωθούνται από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται προς ψήφιση.

Επιπλέον, υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει το υπουργείο Εργασίας στις διαφορές αυτές, συμπληρώνοντας πως η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας παράλληλα με την ανάπτυξη ενός φιλοεπενδυτικού προφίλ για τη χώρα μας, θα επανεκκινήσει την παραγωγική Ελλάδα, ώστε να επιλυθούν στη ρίζα τους αυτά τα προβλήματα.

Κοινός παρονομαστής και στις τρεις ανωτέρω περιπτώσεις, υπήρξε η δήλωση από τον υφυπουργό Εργασίας, σχετικά με τον καταλυτικό ρόλο των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων στην εξάλειψη κάθε μορφής παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα τόνισε και τη βούληση του υπουργείου για αποτελεσματική εφαρμογή και ισχυροποίηση της εργατικής νομοθεσίας προς όφελος των εργαζομένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ