Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση παλαιών μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά της μεταβίβασής του

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση περίπου 2.800 παλαιών μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος, οι οποίοι στρέφονταν κατά της μεταβίβασής του στο Νέο Ταχυδρομικό ΤαμιευτήριοΕλλάδος.

Το έτος 2012, οι 2.800 μέτοχοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 2124/Β9 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, όπως και η απόφαση της επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος, για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών στοιχείων, τα οποία μεταβιβάσθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο Νέο Τ.Τ. Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι ζητούσαν να ακυρωθεί το από 4.12.2012 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος με το οποίο εκδηλώθηκε η άρνησή της να τους χορηγήσει στοιχεία όπως και τα έγγραφα για: 1) την βιωσιμότητα του Τ.Τ., 2) την σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (Νέο Τ.Τ. Ελλάδος), 3) το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ανερχόταν στα 500.000.000 ευρώ, 4) την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Τ. και 5) τον ορισμό των μελών του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του Νέου Τ.Τ.

Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 1248/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των μετόχων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ