Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατέσχεσε το ΣΔΟΕ στον Πειραιά

Στην κατάσχεση 11.500.000 λαθραίων τσιγάρων προχώρησε το ΣΔΟΕ μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε σε εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά από την Κίνα.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων ανέρχεται στο ποσό των 2.434.080,78 ευρώ.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

“Σημαντική επιτυχία, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, σημειώθηκε σήμερα από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Ειδικότερα,μετά από εμπεριστατωμένη μεθοδολογία έρευνας και ανάλυσης κινδύνου(risk analysis), αξιοποίηση της συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων με συναρμόδιες ημεδαπές και αλλοδαπές αρχές και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, στοχοποιήθηκε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά προερχόμενο από Κίνα και με τελικό προορισμό τρίτη χώρα. Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του εμπορευματοκιβωτίου (Bill of Lading), ως δηλωθέν εμπόρευμα ήταν “σανίδες πατώματος laminate”. Κατόπιν αιτήματος της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε – την 10. 06. 2019 – στο λιμάνι του Πειραιά.

Σήμερα (13.06.2019), με την πολύτιμη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών «DIABLO» του Σ.Δ.Ο.Ε., υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, πραγματοποίησαν φυσικό έλεγχο στο προαναφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και ειδικότερα 11.500.000 τεμάχια τσιγάρων. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων ανέρχεται στο ποσό των 2.434.080,78 €. Το εμπορευματοκιβώτιο και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται για την διακρίβωση του τελικού παραλήπτη, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της επανεισαγωγής του λαθρεμπορεύματος στην Ελληνική Επικράτεια ή και της εικονικής εξαγωγής του”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ