Τόμσεν: Καλοδεχούμενη η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας- Τι είπε για το αφορολόγητο

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ο Διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα του, Πολ Τόμσεν. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο Τόμσεν υπενθύμισε τον «προσωρινό» χαρακτήρα των πόρων που προσφέρει το Ταμείο.

Σε ερώτηση για τη μείωση του αφορολόγητου, που είχε ζητήσει το Ταμείο, ο Τόμσεν τη χαρακτήρισε «απαραίτητο μέτρο» για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να επιτύχεο τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει.

Όπως τόνισε, το ΔΝΤ θεωρεί τη συγκεκριμένη πολιτική σημαντική προκειμένου να απελευθερωθεί δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει στη χώρα να ακολουθήσει ένα πιο φιλικό προς την ανάπτυξη μείγμα οικονομικής πολιτικής, αλλά και να αυξήσει τις επενδύσεις και τις κρατικές δαπάνες με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών, οι οποίες, όπως είπε, υποβαθμίστηκαν κατά την περίοδο της κρίσης.

Για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είπε πως το ΔΝΤ δεν έχει πλέον πρόγραμμα στην Ελλάδα και συνεπώς δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να εκφράσει συγκεκριμένες εκτιμήσεις σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Ωστόσο, επισήμανε την πάγια θέση του Ταμείου για την ανάγκη μιας «αξιόπιστης στρατηγικής» για τη διαχείριση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ