Τι απαντά η Αρχή για το Ξέπλυμα για την υπόθεση Πετσίτη

Για διαρροή «διαστρεβλωμένων» πληροφοριών , «εξωθεσμικής προέλευσης» μιλά η Αρχή Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες αναφερόμενη στα δημοσιεύματα περί εντοπισμού ύποπτων λογαριασμών στην Κύπρο του Μανώλη Πετσίτη.

Σε ανακοίνωσης της σημειώνει ότι οι διαρροές αυτές- οι υπαίτιοι των οποίων ερευνώνται- έχουν στόχο να την εξαναγκάσουν σε αποκαλύψεις εις βάρος της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Η ανακοίνωση

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Αρχής αναφέρεται:

«Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέπεται από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια .

Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή σε αποκαλύψεις , που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.

Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής.»­­­­­­­

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ