Κρίσιμη σύσκεψη για τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό με τους διοικητές των τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος είναι να οριστικοποιηθεί η σχετική πρόταση νόμου ώστε κατόπιν συζητήσεων με τους θεσμούς να νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Πολύ ψηλά στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup βρίσκεται το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Φρανκφούρτη περιμένουν την τελική πρόταση της Αθήνας. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η σεναριολογία έχει ξεφύγει από κάθε όριο είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο News 247.

Διαβουλεύσεις για το όριο προστασίας της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό και σχέδιο επιδότησης των οφειλετών με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με στόχο έως το τέλος Φεβρουαρίου να νομοθετηθεί το νέο σχέδιο για την κύρια κατοικία.

Ταυτόχρονα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος ενημερώνουν για το σχέδιο Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον ενώ βρίσκονται πιο κοντά στις θέσεις της Φρανκφούρτης και λιγότερα στην ελληνική κυβέρνηση. Στο Eurogroup θα παίζουν στο τραπέζι τα κόκκινα δάνεια και μέχρι την Παρασκευή η Αθήνα πρέπει να στείλει στην Φρανκφούρτη την πρότασή της. Οι ξένοι πιέζουν για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος την ώρα που ξένοι οίκοι δεν αναβαθμίζουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

σχολίασε κι εσύ