Ο Πρόεδρος του Εcofin να μετέχει μόνιμα στο Εurogroup, ζητεί ο Ρουμάνος ΥΠΟΙΚ

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Ο Πρόεδρος του Ecofin θα πρέπει να συμμετέχει μόνιμα στο Eurogroup, ακόμα και με καθεστώς παρατηρητή όταν δεν προέρχεται από Κ-Μ της ευρωζώνης”, πρότεινε σήμερα ο Υπουργός Δημοσίων Οικονομικών της Ρουμανίας, Ευγκέν Τεοντόροβιτσι, μιλώντας στον Τύπο στο Βουκουρέστι κατά την έναρξη της ρουμανικής προεδρίας.

“H Ρουμανία είναι της άποψης (και έχει πιέσει σχετικά προς αυτή την κατεύθυνση) να υπάρχει πλήρης πληροφόρηση για τις συζητήσεις του eurogroup προς τα μέλη του Ecofin”, τόνισε ο Υπουργός, αναφερόμενος στις συζητήσεις για την εμβάθυνση της ευρωζώνης που πλέον διεξάγονται σε “περιεκτική σύνθεση του συμβουλίου” – δηλαδή από 27 Κ-Μ στο eurogroup.

Ο Υπουργός Τεοντόροβιτσι παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Ρουμανίας στο Ecofin, αναφέρθηκε στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό 2021 – 2027, για την φορολόγηση των επιχειρήσεων στην ΕΕ, την φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας και την αναθεώρηση του καθεστώτος ΦΠΑ. Ο ίδιος εξήγησε ότι η ρουμάνικη προεδρία θα προσεγγίσει τα θέματα της ατζέντας της ως ειλικρινής διαπραγματευτής και με γνώμονα το να καταλήξει σε συμφωνία με τα Κράτη Μέλη.Πηγή: REAL.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ