Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Μεγάλη επιτυχία η έξοδος από το πρόγραμμα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη

«Μεγάλη επιτυχία» χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας,Μπρουνό Λεμέρ, τονίζοντας παράλληλα ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα «είναι σαφείς».

Μιλώντας στο “Βήμα της Κυριακής” ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε: «Η έξοδος της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδοτικής συνδρομής αποτελεί μεγάλη επιτυχία» και πρόσθεσε: «Για την Ελλάδα, που σεβάστηκε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το καλοκαίρι του 2015 και είχε το θάρρος, υπό την εποπτεία του Αλέξη Τσίπρα, να μεταρρυθμιστεί σε βάθος. Για τους Έλληνες, που δέχθηκαν να κάνουν θυσίες, τις οποίες γνωρίζω πολύ καλά και οι οποίοι θα μπορέσουν να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους στο άμεσο μέλλον. Αλλά επίσης για την Ευρώπη και την ευρωζώνη. Έχει αποδειχθεί ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μία ουσιαστική αξία της Ευρώπης, αλλά και ότι είναι κάτι που λειτουργεί, που είναι αποτελεσματικό».

Στη συνέχεια, ο κ. Λεμέρ συμπλήρωσε: «Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα για το μέλλον είναι σαφείς, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων. Δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνουν σεβαστές και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στην οδό της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Αυτό ήταν το μήνυμα εμπιστοσύνης που εξέπεμψε η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο εξής βρισκόμαστε σε αυτό τον δρόμο».

Μάλιστα, ο Γάλλος υπουργός επεσήμανε ότι το ελληνικό χρέος είναι «βιώσιμο», μετά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και ότι σημασία τώρα έχει η οικονομική ανάπτυξη. «Γι’ αυτό, πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να δημιουργεί ένα κλίμα ευνοϊκό για την ανάπτυξη της οικονομίας της, όπως δεσμεύτηκε ο φίλος μου, Ευκλείδης Τσακαλώτος», είπε και επεσήμανε ότι σ’ αυτό μπορεί να βοηθήσει και η νέα γενιά. «Γνωρίζω ότι η Ελλάδα διαθέτει καλά εκπαιδευμένη νεολαία, που επιχειρεί και αγωνίζεται: εδώ βρίσκεται το μέλλον».

Ερωτηθείς για το εάν τάσσεται υπέρ της επανεξέτασης των περικοπών στις συντάξεις, απάντησε: «Ας περιοριστούμε στα συμπεράσματα του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου. […] Εκείνο που μετράει τελικά είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων».

Αναφερόμενος, επίσης, στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και την αποδοχή των λαϊκιστικών κομμάτων από τους ευρωπαίους πολίτες, σχολίασε: «Αν τα λαϊκιστικά κόμματα προοδεύουν στην Ευρώπη, αυτό συμβαίνει επειδή δεν καταφέραμε να απαντήσουμε στις προσδοκίες των πολιτών».Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ