Κατρούγκαλος: Δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων – Τι λέει για την εγκύκλιο Χουλιαράκη

“Δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων” τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην εγκύκλιο Χουλιαράκη και μάλιστα πρόσθεσε ότι η περικοπή “είναι αντίθετη σε ό, τι προβλεπόταν στον νόμο Κατρούγκαλου”.

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6” χαρακτήρισε την εγκύκλιο ως «μια υποχρέωση των διοικητικών υπηρεσιών του Λογιστηρίου του Κράτους να ανταποκριθούν σε αυτό που ισχύει σήμερα και όχι σε αυτό στο οποίο έχουμε δεσμευτεί».

«Δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που να επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Προπαρασκευαστικές πράξεις είναι υποχρεωμένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν, αλλιώς θα παρέβαιναν το καθήκον τους, όσο υπάρχει ο νόμος. Αυτός είναι ένας αυτοματισμός της διοίκησης που δεν πρέπει να συγχέεται με την πολιτική απόφαση που έχουμε εμείς», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην ισχύσει από 1η Ιανουαρίου του 2019», ξεκαθαρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι «δεν πρόκειται να έρθουμε σε σύγκρουση με οποιονδήποτε».

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ