Η τρόικα απαιτεί πλειστηριασμούς και πρώτης κατοικίας

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Η πρώτη κατοικία μπαίνει στον χορό των πλειστηριασμών και από τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι πρώτες πράξεις εκπλειστηρίασης από την πλευρά των τραπεζών κατόπιν του τελεσίγραφου για την άμεση μείωση των «κόκκινων» δανείων που έχει δώσει στις διοικήσεις η επόπτης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που δεν είναι άλλη από την επικεφαλής του εποπτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του SSM, Ντανιέλ Νουί.

Ασφαλείς πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι ήδη οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει τη νομική διαδικασία της καταγγελίας και 1.500 ακίνητα που αντιπροσωπεύουν και είναι δηλωμένα ως πρώτη κατοικία ανεβαίνουν σταδιακά στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι πρώτοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και θα ενταθούν τους επόμενους μήνες.

Πρόκειται για πρώτες κατοικίες, οι οποίες αποτελούν ενέχυρα/εγγυήσεις σε «κόκκινα» δάνεια τόσο στεγαστικά όσο και μικρά εταιρικά (κυρίως ελευθέρων επαγγελματιών, πολύ μικρών και ατομικών εταιρειών).

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ της Realnews

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ