Ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης τον Ιούλιο βλέπουν οι Βρυξέλλες

Σε λύση-πακέτο στο Eurogroup του Ιουλίου προσανατολίζονται οι Ευρωπαίου αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και όχι σε αυτό του Ιουνίου, όπως υπολογιζόταν μέχρι πρόσφατα καθώς έχουν εντοπιστεί ιδιαίτερες καθυστερήσεις σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και κυρίως στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

«Όλα έχουν μείνει πίσω» έλεγε Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφερόμενος στην τέταρτη αξιολόγηση η οποία ενώ αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο φαίνεται πλέον πιο ρεαλιστικό ως σενάριο να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου ή ακόμη και τον Ιούλιο εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται με βασικότερες τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις αλλά και το έργο της Εγνατίας Οδού.

Για τις Βρυξέλλες οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας είναι ιδιαίτερα σημαντικές και δεν πρόκειται να «βάλουν νερό στο κρασί τους» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά παρεμπίπτοντος κυρίως στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει εκκίνηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ τον Μάρτιο του 2018 και διάθεση του 17% της ΔΕΗ τον Ιούνιο του 2018.

Μέχρι τι τέλος Μαρτίου πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ προκειμένου να ξεκινήσει ο σχετικός διαγωνισμός εντός του Ιουνίου, ενώ μέχρι το τέλος του 2018 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ