Μαραβέγιας στον Realfm 97,8: Αυτή η αξιολόγηση ήταν πιο γρήγορη και πιο εύκολη

Στην τρίτη αξιολόγηση και την πορεία της διαπραγμάτευσης μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου αναφέρθηκε ο καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Ναπολέων Μαραβέγιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Όλοι μας βλέπουμε ότι αυτή η αξιολόγηση ήταν σχετικά πιο γρήγορη και πιο ‘εύκολη’. Διότι φαίνεται ότι πως και από την ευρωπαϊκή πλευρά, την πλευρά των δανειστών, αλλά και από την ελληνική πλευρά δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να θέσουν σε κίνδυνο τα οποιαδήποτε κεκτημένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Δηλαδή ένα επίπεδο εμπιστοσύνης, μία διαδικασία κάποιας ανάκαμψης, η οποία βλέπουμε αμυδρά να έρχεται στον ορίζοντα, της τάξης του 1,4% – 1,5%. Σίγουρα με θετικό πρόσημο θα κλείσει αυτή η χρονιά και προφανώς πάνω από το 1%,” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι ο λόγος που δεν εμφανίζονται τόσο ‘σκληροί’ είναι πρώτα από όλα διότι η Γερμανία δεν έχει ακόμα κυβέρνηση και δεύτερον διότι η Ευρωζώνη φαίνεται να έχει πάρει μία αναπτυξιακή πορεία. Μέσα σε αυτό το σχετικά ευνοϊκό κλίμα κανένας δεν θα ήθελε να έχει μία χώρα της Ευρωζώνης η οποία να βρίσκεται σε δυσκολία”.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος πισωγυρίσματος ο κ.Μαραβέγιας απάντησε μεταξύ άλλων ότι “όλο αυτό είναι πολύ εύθραυστο, για να γίνει πιο στέρεο νομίζω πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει μία πορεία η οποία θα δείχνει προς τους εν δυνάμει επενδυτές, εγχώριους και ξένους, ότι η Ελλάδα έχει ξεχάσει όλα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν και ότι μπαίνει σε ένα καινούργιο δρόμο που θα είναι ένας δρόμος σοβαρότητας και μεθοδικότητας”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ