Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις νέες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας

Η μείωση του ΕΦΚ κατά 50% για το πετρέλαιο που καταναλώνουν οι μονάδες της ΔΕΗ στα νησιά, θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με περίπου 100 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Κόστος της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ ετησίως προβλέπεται ότι θα έχει για τον κρατικό προϋπολογισμό η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για μείωση κατά 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ντίζελ που καταναλώνουν οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί της ΔΕΗ στα νησιά.

Η ολομέλεια της ΡΑΕ ολοκλήρωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας την απόφαση της για την αναθεώρηση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, η οποία θα καθαρογραφεί και θα αποσταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός των επομένων ημερών.

Το όλο θέμα όμως δεν κλείνει εδώ αφού για την εφαρμογή μέρους ή του συνόλου των προτάσεων της ΡΑΕ θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και βεβαίως εφόσον υιοθετηθεί η πρόταση για μείωση του ΕΦΚ τότε θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση με τους θεσμούς.

Έτσι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της κυβέρνησης και όπως φαίνεται το νέο ραντεβού για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων δίνεται για τον Σεπτέμβρη.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ