Παράταση έως τις 14 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Περίπου 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν θα προλάβουν τελικά να υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η κανονική προθεσμία και θα αναγκαστούν να τις καταθέσουν εντός του Ιουλίου.

Οι ρυθμοί υποβολής δηλώσεων στο Taxisnet, από τις 6 Απριλίου που τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή υποδοχής των δηλώσεων μέχρι και χθες, εξακολουθούσαν να είναι εξαιρετικά αργοί, με αποτέλεσμα σήμερα, 4 ημέρες πριν από τη λήξη της κανονικής προθεσμίας, να απομένουν ακόμη για υποβολή περίπου 1,9 εκατομμύρια δηλώσεις!

Συγκεκριμένα, μέχρι χθες αργά το βράδυ είχαν υποβληθεί συνολικά περίπου 4,3 εκατομμύρια δηλώσεις, ενώ το σύνολο αυτών που εκτιμάται ότι τελικά θα υποβληθούν φθάνει τα 6,2 εκατομμύρια. Για να κατατεθούν όλες αυτές οι δηλώσεις εμπρόθεσμα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πρέπει, πλέον, κάθε μέρα στο Taxisnet να υποβάλλονται κατά μέσο όρο περί τις 475.000 δηλώσεις, κάτι το οποίο είναι αδύνατο να υποστηριχθεί τεχνικά. Υπολογίζεται δε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει κανονικά η προθεσμία θα έχουν υποβληθεί περίπου 5.000.000 δηλώσεις και θα απομένουν ακόμη προς αποστολή άλλες 1.200.000.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ