Το Βερολίνο ψαλιδίζει τα μέτρα για χρέος και «χρεώνει» νέα δάνεια

Το ψαλίδισμα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που θα εφαρμοστούν από το 2018 «αν χρειαστεί» έχει ξεκινήσει το Βερολίνο δείχνοντας έτσι τις διαθέσεις του εν όψει του κρίσιμου Eurogroup του Ιουνίου.

Με χθεσινή διαρροή του προς το Reuters και το Bloomberg «χρεώνει» εκ των προτέρων νέο δάνειο μέχρι και 123 δισ. στην Ελλάδα για την μελλοντική εφαρμογή του μέτρου της παράτασης της περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή τόκων ως το 2048 .

Η απίστευτη λογική του Βερολίνου για ένα από τα μέτρα που είτε το θέλει είτε όχι συμφώνησε ένα χρόνο πριν στο Eurogroup 25ης Μαΐου του 2016 δεν έχει προηγούμενο . Στο έγγραφο που δημοσίευσε το Bloomberg σε έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ το συγκεκριμένο μέτρο της παράτασης της περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή επιτοκίων ως το 2048 ως ασύμφορη . Μάλιστα σημείωνε ότι «Με μία τέτοια επιμήκυνση στην αποπληρωμή των επιτοκίων αποτελεί ένα de facto νέο δάνειο, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από την πορεία των επιτοκίων» αναφέρει το έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ και συνεχίζει: «Το κεφάλαιο μπορεί να κυμανθεί από 118 έως και 123 δισ. ευρώ έως το 2018».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ