Αυτά είναι τα μέτρα και τα αντίμετρα της επόμενης τετραετίας

Ενώ στο Μπάρι συζητείται σε επίπεδο Washington Group η συζήτηση για το χρέος και τα πλεονάσματα μετά το 2018, το οικονομικό επιτελείο βάζει στην Αθήνα τις τελευταίες πινελιές στον εφαρμοστικό νόμο των μέτρων της δεύτερης αξιολόγησης που περιλαμβάνει μέτρα από το 2017 μέχρι και το 2020.

Ο πρώτος στόχος της Κυβέρνησης είναι να πετύχει το κλείσιμο της αξιολόγησης και πλέον να αναμένεται με αξιώσεις συνολική συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα μέχρι και το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αφού, όπως άφησε να εννοηθεί χθες στη Βουλή ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, η συνολική συμφωνία μέχρι και τις 22 Μαΐου συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Το πολυνομοσχέδιο με τον μακροσκελέστατο τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 – 2021 και λοιπές Διατάξεις» θα κατατεθεί ή σήμερα το βράδυ ή το πρωί του Σαββάτου και θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών της Bουλής από την Δευτέρα θα εκπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων της Αθήνας και θα αφορά περίπου 80 προαπαιτούμενα της Αθήνας που χρειάζονται νομοθέτηση.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ