Πώς θα εξοφλήσετε σε 12-24 δόσεις τις οφειλές στην εφορία

Κακή πρώτη γεύση δίνει η πρώτη παρτίδα των 82.800 εκκαθαριστικών από τις εφορίες, αφού ο μέσος φόρος φτάνει τα 617 ευρώ φέτος έναντι 313 ευρώ την ίδια περίοδο του 2016.

Με δεδομένο ότι πρώτοι κάνουν δηλώσεις, οι συνταξιούχοι και όσοι ξέρουν ότι περιμένουν επιστροφή ή ένα ελάχιστο φόρο, η συνέχεια αναμένεται πιο άγρια με τον μέσο φόρο ανά χρωστική δήλωση να εκτοξεύεται πάνω από τα 2.200 ευρώ από 1.600 ευρώ το 2016, κυρίως λόγω της αυξημένης παρακράτησης φόρου και των αλλαγών στην φορολογία σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Εκτός από τους αυξημένους φόρους σε μεγάλη άνοδο βρίσκονται και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίες έφτασαν τις 889.455, σημειώνοντας αύξηση σε ένα μήνα κατά περίπου 16.000 μόνο τον Μάρτιο.

Η μόνη λύση για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες της καθυστέρησης πληρωμής των δόσεων προς την εφορία είναι η καταφυγή στην πάγια ή μάλλον στις πάγιες ρυθμίσεις που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες παρά το ανελέητο κυνηγητό τους από την τρόικα. Είναι σαφές ότι ρύθμιση όπως αυτή των 100 δόσεων δεν υπάρχει πια και μάλλον δεν θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον. Υπάρχουν όμως ρυθμίσεις των 12 έως 24 μηνών σε δύο «εκδόσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ