H ανακοίνωση της τρόικας για τη διαπραγμάτευση

Μετά την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα, οι δανειστές εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται στη λήξη του γύρου διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Κομισιόν, ΕΚΤ και ESM, αναφέρουν ότι στόχος είναι να κλείσει γρήγορα η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Κάνουν λόγο για σημαντική πρόοδο ως προς τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος και προαναγγέλλουν νέες συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα ενόψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Αναλυτικά, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα εξής:

«Τα κλιμάκια της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM συμμετείχαν σε συζητήσεις πολιτικών με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM. Το ΔΝΤ συμμετείχε στις συζητήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το δικό του πρόγραμμα. Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην κατεύθυνση ενός ισορροπημένου δημοσιονομικού πακέτου μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος και μιας σειράς σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα ενόψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Στόχος είναι να κλείσει γρήγορα μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff level agreement)».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ