Σταθάκης: Δεν θα μεταφερθούν τα δάνεια που έχουν δοθεί με εγγύηση του Δημοσίου

«Τα δάνεια που έχουν δοθεί με εγγύηση του Δημοσίου, δεν πρόκειται να μεταφερθούν», διαβεβαίωσε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, για το σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι στο θέμα αυτό αναζητείται λύση αποδεκτή και από την Κομισιόν η οποία όμως προς το παρόν δεν έχει προκύψει.

Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε, ότι οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου διασφαλίζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών, που εκπορεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία, όπως είναι το πτωχευτικό δίκαιο και αποτελεί “ένα πλαίσιο από τα πιο ισχυρά σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε, ότι η δημιουργία μιας δευτερογενούς αγοράς δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες και πάντως δεν αποκλείει την αναδιάρθρωση δανείων από τις ίδιες τις τράπεζες. Τόνισε μάλιστα, ότι τα ιδρύματα εκτός τραπεζών κακώς ταυτίζονται μόνο με funds καθώς και οι ίδιες οι τράπεζες όπως και άλλοι φορείς μπορούν να διαμορφώσουν κοινοπρακτικούς συνδυασμούς οι οποίοι να διαδραματίσουν θετικό ρόλο.

Ο υπουργός Οικονομίας αναγνώρισε πάντως, ότι μπορεί να προκύψουν κίνδυνοι για την βιωσιμότητα επιχειρήσεων από ενδεχόμενη κερδοσκοπική αντιμετώπιση των δανείων τους, όπως υποστήριξαν κατά τις τοποθετήσεις τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κοτζιάς: Tα ευρωπαϊκά όργανα λύνουν ορισμένα προβλήματα “στο πόδι”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ