Καθησυχάζουν Μέρκελ – Ολάντ για το κινέζικο “τσουνάμι”

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τους φόβους ότι η πρόσφατη απότομη βουτιά στα διεθνή χρηματιστήρια λόγω Κίνας, θα αποτελέσει κίνδυνο για την εύθραυστη οικονομία της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Με δηλώσεις τους επιχείρησαν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες που απλώνονται από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και τις αναταράξεις στις αγορές, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι συμμερίζεται την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), πως δε υπάρχει ένδειξη ότι οι χρηματιστηριακές αναταραχές θα οδηγήσουν σε μακράς διάρκειας κρίσεις.

«Η Κίνα θα κάνει οτιδήποτε στη δύναμή της για να σταθεροποιήσει την κατάσταση της οικονομίας. Η Κίνα είναι ένας σημαντικός οικονομικός εταίρος για όλους εμάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Γάλλο ομολογό της. «Η εντύπωσή μου είναι ότι αν όλοι κάνουν ότι τους αναλογεί, η Κίνα θα ανταποκριθεί επίσης στο δικό της μερίδιο ευθύνης, για να συνεχισθεί η οικονομική ανάπτυξη και το έχει κάνει αυτό, κατά τη διάρκεια της κρίσης της Ευρωζώνης».

Την εμπιστοσύνη της προς την Κίνα συμμερίσθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. «Η παγκόσμια οικονομία είναι αρκετά σταθερή για να έχει προοπτικές ανάπτυξης, δήλωσε, τονίζοντας ότι αναμένει να θέσει υπό έλεγχο η Κίνα τις πρόσφατες αναταραχές. «Θα βρουν τις κατάλληλες απαντήσεις και αντιδράσεις», είπε.

Επίσης στο ίδιο μήκος κύματος ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για ενδεχόμενες επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από τις τελευταίες εξελίξεις στην Κίνα, ενώ ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι οι εξελίξεις στην Κίνα αποτελούν έναν κίνδυνο που δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

«Οι ανησυχίες που έχουν εγερθεί λόγω των εξελίξεων στην Κίνα είναι σίγουρα δικαιολογημένες. Ωστόσο, θεωρώ ότι πρέπει να πω, από όσο μπορούμε να κρίνουμε, ότι δεν θα συμβάλλουν σε μία επιδείνωση των εξελίξεων στη Γερμανία», δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσθέτοντας ότι θα βοηθήσουν η θετική δυναμική της Ευρώπης και οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου.

Δείτε επίσης

Πώς η κρίση στην Κίνα επηρεάζει τα ελληνικά “σχέδια”

Ολάντ και Μέρκελ ζητούν ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση των προσφύγων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ