Κερέ: Το συντομότερο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων θα εφαρμοστεί όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, δηλαδή έως τον Σεπτέμβριο του 2016, τόνισε ο Μπενουά Κερέ.

«Η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί κανονικά» διαβεβαίωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, μιλώντας στην «Boersen Zeitung».

Υποστήριξε ότι τα μη συμβατικά μέτρα συνιστούν μια προσωρινή λύση. «Οι παγκόσμιες αγορές εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από νευρικότητα» συνέχισε ο Μπενουά Κερέ.

Αναφορικά με τις ελληνικές τράπεζες ο κ. Κερέ τόνισε πως δεν είναι ακόμη σαφές πόση χρηματοδότηση θα χρειαστούν.

«Πιστεύουμε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η δυνατότητα των τραπεζών να δίνουν ρευστό αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης. Όμως, πρώτα χρειαζόμαστε λεπτομερείς πληροφορίες για την κατάστασή τους. Γι’ αυτό και οι επικεφαλής της ΕΚΤ έχουν ξεκινήσει έναν νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους και stress tests για τις τέσσερις  ελληνικές τράπεζες. Αυτά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι πιθανό να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Είναι ξεκάθαρο γι’ αυτό, ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια. Το πόσα μένει να το δούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Υπέρ της δεύτερης ευκαιρίας στους πτωχεύσαντες επιχειρηματίες η Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Η χειραψία του Τσακαλώτου με Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ