Ράις: Δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει στις 30 Ιουνίου

Διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην καταβάλλει εμπρόθεσμα την οφειλή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έδωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια καθιερωμένης ενημέρωσης. Όπως σημείωσε ο κ. Ράις, το Ταμείο δεν εκλαμβάνει την εξέλιξη αυτή ως χρεοκοπία αλλά θέτει την χώρα στο καθεστώς των «ληξιπρόθεσμων οφειλών» και στη συνέχεια η Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου εντός τριάντα ημερών για τα περαιτέρω.

Ο κ. Ράις ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει εγκαίρως την οφειλή της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις 30 Ιουνίου. Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί στην ουσία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες. Σημείωσε πάντως, ότι καταβάλλονται συνεχείς και επίπονες προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η πρόταση που έχουν καταθέσει οι τρείς Θεσμοί είναι ομόφωνη.

Υποστήριξε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία η οποία θα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της οικονομίας και θα προωθεί τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ενώ διευκρίνισε ότι το ΔΝΤ δεν θέτει τελεσίγραφα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών

Κρούγκμαν: Αν συμβεί το Grexit θα είναι επειδή το θέλουν οι δανειστές ή τουλάχιστον το ΔΝΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ