Ολόκληρο το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα – Γιούνκερ – ΒΙΝΤΕΟ

Πλούσιο το παρασκήνιο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.  “Αν τα πράγματα πήγαιναν καλά, δεν θα χρειαζόταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα” είπε στον ανταποκριτή της Realnews και του STAR Θάνου Αθανασίου, διπλωμάτης που ήταν παρών στη συνάντηση. 

Σύμφωνα με τον Θάνο Αθανασίου δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε το δημοσιονομικό κομμάτι, ούτε έχει δοθεί κάποιο αντιστάθμισμα στο ασφαλιστικό και παραμένει το κενό των 440 εκατ. ευρώ που λείπουν από την ελληνική πρόταση. 

Πηγές ανέφεραν στο STAR ότι η σημερινή συνάντηση ήταν ένας μονόλογος του Γιούνκερ, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος με  non papers και δηλώσει που έχουν γίνει στην Αθήνα, του είπε ότι το 1% πρωτογενές πλεόνασμα είναι “take it or leave it”. Του εξήγησε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν διέξοδοι, ότι δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι και ότι πρέπει να ικανοποιήσει όλους τους πιστωτές και το ΔΝΤ.  

Πηγές σημείωσαν επίσης ότι πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι την Κυριακή γιατί μέχρι τότε προλαβαίνει να την επεξεργαστεί το euroworking group για να την στείλει στο Εurogroup της επόμενης Πέμπτης.

Μεγάλο αγκάθι είναι το ασφαλιστικό, με τον Γιούνκερ να στέλνει σαφές μήνυμα ότι αν το ΔΝΤ έχει πρόβλημα με το ασφαλιστικό τότε πρέπει η Ελλάδα να το λύσει και αυτό.

 

 

Διαβάστε επίσης

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ – Αποχωρεί από τις Βρυξέλλες

“Τελευταία προσπάθεια για συμφωνία η συνάντηση Γιούνκερ – Τσίπρα”

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που απομένουν 

Κυβερνητικές πηγές περιγράφουν ως ” πολύ φιλικό” το κλίμα της συνάντησης Τσίπρα – Γιούνκερ

Γιούνκερ για τον Τσίπρα: Ήταν μια ενδιαφέρουσα και φιλική συνάντηση – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ